Tjörn Runt i Delice DEN 68

Det var en noget vindfattig prognose vi fik præsenteret på fredagens skippermøde i Stennungsund dagen før Tjörn Runt 2014. 0-3 m/s i starten fra SØ. Senere på dagen drejende mod V og op til 2-5 m/s.
Heldigvis viste det sig, at der allerede på starten var 5 m/s, og i øvrigt godt med sol, så der var lagt an til en rigtig fin sejlads på de ca 25 nm rundt om Tjørn.
skrog nedefralønning og dækHumøret var rigtigt højt lige indtil kl. 9:20 (vores start var kl. 9:30), da en Albin Cumulus sejlede direkte ind i bagbord side. Fenderliste blev trykket helt ned, dæk og skrog er revnet, sceptorfod mast og agterpulpit trykket ind. Efter et kig på skaderne vurderede vi at det var forsvarligt at sejle videre, men det var en noget rystet start.

TR-kortTuren ud af Stigfjorden var en fin krydsrute, og vi fandt hurtigt en god rytme. Vinden var dog meget springende, og det krævede meget arbejde at finde de rigtige skraldere af vende på.  Desværre kunne vi se at DEN 20 lige så stille trak fra os. For enden af Stigfjorden kommer en kort distance i Kattegat og pludselig ser vi DEN 20 komme bagfra. Vi fandt aldrig ud af, hvad der var sket. Måske havde han besluttet at gå udenom Kyrkesund og fortrudt. Vi var i hvertfald fast besluttet på at tage Kyrkesunds small løb, også fordi den er ret hyggelig at sejle igennem. Og de mange tilskuere der er kommet fortjener at få lidt action. Som ventet havde vi kryds ned igennem og det gave nogle tætte vendinger helt inde ved broerne. Krydset fortsatte efter Kyrkesund, og efter Flatholmen faldt vi lidt af. Vinden var nu i SV og på 6 m/s. Turen ned til Klädesholmen gik indenskærs igen og igennem Djävulsholet, hvor flere store både igennem tiderne er grundstødt hårdt på TR. Vi lå nu i en lille gruppe med en 101’er, IOD, X-79 og en Dominant, og op gennem Hakefjordens spilerben lå bådene og skiftede plads hele tiden. Straks man havde overtaget, lå man i læ af en, og de kom igen. Tæt på Tjørn broen fik vi dog lagt os i den rigtige side og fik et lidt bedre pust end i de andre og det gav os det fornødne hul, som vi holdt til mål. På dette tidspunkt var en god håndfuld af de store både (bl.a. First 40) passeret os.

Vi brugte 5 timer og 30 minutter og det rakte til en 10. plads i vores løb. Det er en forbedring på 4 pladser i forhold til sidste år, hvilket vi er godt tilfredse med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*